joi, 21 decembrie 2006

A fi sau a nu fi Dolce

Ma bate gandul sa ma abonez la Dolce, televiziunea DTH oferita de Romtelecom. Mi se pare destul de avantajoasa, mai ales pentru situatia mea. Situatia mea insemnand 4 televizoare in casa. Deocamdata la ei se pot conecta la o antena doar 2 receivere, respectiv 2 televizoare. Dar sunt promisiuni ca in trim I al anului 2007 Romtelecom va veni cu o solutie tehnica pentru a putea lega pana la 8 televizoare la aceeasi antena. Solutia aleasa pentru acest lucru cred ca va fi un LNB cu opt iesiri. Dar partea buna vine acum: chiar daca conectezi in casa 1 televizor sau 8, vei plati un singur abonament. Bineinteles ca trebuie sa existe si parti proaste sau, ca sa nu fim atat de negativi in apropierea Craciunului, parti mai putin bune. In primul rand, pentru fiecare televizor pe care il ai in casa trebuie sa ai un receiver, care arata cam asa. Si daca primul e gratuit, pe celelalte trebuie sa le cumperi (dar este si aici o parte buna: poti sa le cumperi in rate, dar numai daca esti client Romtelecom). O alta parte mai putin buna este ca pachetele HBO, Cinemax sau Max Pack trebuie platite pentru fiecare receiver in parte, in cazul in care se opteaza pentru ele.
Totusi, ca o concluzie, cred ca Dolce va fi un concurent serios pentru celelalte televiziuni DTH din Romania: Digi TV, FocusSat, Boom TV etc. Daca doriti o comparatie intre aceste firme o puteti face pe acest site.

4 comentarii:

kod spunea...

Romtelefoamea...the only bad choice you can make ;)

Johnny_K spunea...

@kod:
Asta vom vedea pe parcurs daca e atat de rea. Nu uita ca Dolce e singura televiziune DTH care ofera posibilitatea de a lega mai multe TV uri la aceeasi antena cu plata UNUI SINGUR abonamnet.

kod spunea...

zici ca lucrezi la ei, asa o reclama le faci...
ca sa nu mai aducem in discutie inutilitatea televizorului

Johnny_K spunea...

Nu e vorba ca lucrez sau nu la ei. Dar cel putin la servici sunt multumit de serviciile si de support-ul lor (pentru telefonie si Internet). Deci, pana nu voi avea neplaceri cu ei, nu am de ce sa ii resping din start. Poate ca altii au avut neplaceri, si de aia sunt impotriva lor. Nu neg faptul ca exista si probleme dar, in ceea ce ma priveste pe mine, inca nu am avut.